Испанският шампион Атлетико Мадрид победи драматично с 2:1 с Еспаньол като домакин и се изравни временно по точки с Барселона и Севиля.

„Дюшекчиите“ се опитаха да постигнат възможно най-икономичната победа след попадението на Яник Караско малко след началото на второто полувреме. Планът на треньора Диего Симеоне бе отборът му да задържи успеха до края, но това бе осуетено четвърт час преди края на редовното време.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Тогава Жофри Кондогбия от домакините спря топката с ръка пред наказателното поле и въпреки че имаше рикошет, съдията Хорхе Фигероа му вдигна втори жълт картон, за което бе изгонен от терена, въпреки протестите на съотборниците му.

Раул де Томас успя да изправни от пряк свободния удар за Еспаньол, макар че грешка допусна и вратарят на Атлетико Ян Облак, който позволи топката да мине под плонжа му, след като вече изглеждаше, че е спасил шута.

До края останалият с 10 човека Атлетико натисна и дълбоко в добавеното време след продължаване но топката с глава, Де Томас от гостите игра с ръка и след консултация с ВАР бе отсъдена дузпа. Яник Караско я вкара в 100-ата минута и осигури ценния успех на тима.