Футболистът на Барселона Усман Дембеле няма да има право да тренира със съотборниците в клуба, след като не е бил регистриран като играч в Ла Лига. Звездите на Барселона, включително Лионел Меси, се завърнаха в сряда, а целият състав, треньори и помощници бяха тествани за коронавирус.

Играчите ще започнат тренировки през този уикенд, тъй като от Ла Лига имат за цел да върнат мачовете възможно най-скоро. Дембеле, който се възстановява от операция, не беше сред тестваните играчи.

„ESPN“ твърди, че французинът се възстановява добре от контузията си, но му е казано да стои далеч от тренировъчната база, тъй като не е бил тестван за коронавирус. Само регистрирани играчи в Ла Лига бяха тествани и при строги мерки.

В Барселона не са сигурни кога ще бъде разрешено на Дембеле да се върне в тренировъчния процес. Ла Лига имат за цел да възобнови сезона в началото на това лято, като изглежда, че на Дембеле няма да бъде позволено да участва в срещите до края, дори той да е нъплно възстановен.

Дембеле се бори с редица контузии след преместването си в Барселона през 2017 година и многократно е свързан с изхода от „Камп Ноу“. Висшата лига бе обявена като потенциална дестинация за нападателя, като Ливърпул и Арсенал бяха свързвани с 22-годишния французин.