Диего Симеоне коментира някои от най-актуалните теми преди предстоящия мач между неговият Атлетико Мадрид и Барселона. Чоло беше попитан за колегата си Роналд Куман, стила на Барселона и за три от звездите на „дюшекчиите“ в предни позиции - Феликс, Суарес и Гризман.

“Със сигурност Куман е в неудобна ситуация, но не съм аз този, който да дава оценки на Барселона. Много уважавам Куман, той показа характер и му желая всичко най-добро. Няма да коментирам и техния преход, ние гледаме себе си. Аз никога не съм се изправял срещу Барселона без Меси и утре ще видим какво ще се случи при отсъствието му.

Дали ги отписвам за титлата? Винаги гледам съставите, а в техния има големи играчи. . Представяме си толкова много неща и после не знаем дали ще се случат. Стилът на Барселона винаги е бил с много подавания, преса и игра в противниковото поле, като това им е носило големи успехи. Не си представям различен отбор. Виждам Луис Суарес със същия глад и ентусиазъм, както винаги. Ще се опитаме да му помогнем да отбележи.

 

 

Хареса ми това, което видях при играта на Феликс, Гризман и Суарес заедно. Мисля, че те съвместими, което отваря много варианти пред нас. Паралелно с тях бихме могли да използваме Корея, Лемар и Куня., което генерира ентусиазъм у нас. При наличието на тези футболисти най-трудното е да направиш така, че всички те да се чувстват важни.Дано да успеем да го постигнем през целия сезон. Пускаме Гризман, където обикновено играе. Винаги футболистите са имали и имат предпочитана позиция: “Харесва ми да играя тук”, казват те. Важното е обаче къде отборът има нужда от тях. Аз нямам съмнение къде ще поставим Антоан. Онзи ден той беше халф, а след това отиде по-напред. Убеден съм, че може да ни помогне, където и да го поставим”, коментира Симеоне на пресконференцията си преди мача.