Треньорът на Барселона Роналд Куман знае, че положението му в клуба е много несигурно и се говори вече открито за неговата смяна. Той говори на пресконференция преди гостуването на шампиона Атлетико Мадрид.

"В момента на отбора му липсва баланс. Имаме играчи в атака, които се възстановяват. Липсва ни ефективност. Атлетико е отбор, който е способен да отправи един удар към вратата на съперника и да го превърне в гол. Ние пък имаме 4 положения и не вкарваме, това е голяма разлика. Не знам дали нов треньор ще извади повече от отбора, но защо трябва да говоря за това? Ако аз имах чантата с парите, Меси щеше да бъде тук. Щях да доведа и други играчи, за да играем доминантен футбол. Изморих се да се защитавам сам. Явно всеки може да направи анализ на състоянието на клуба и на отбора. Приехме промените в клуба. Един ден ще ми хареса да кажа това, което искам", заяви нидерландският специалист.

 

"Всички знаят, че съм тук от любов към клуба. Дойдох в трудна ситуация. За мен са важни футболистите и да печелим мачовете, а дали това е последният ми мач? На мен никой не ми е казвал нищо. Вярно е, че президентът беше тук тази сутрин, но не съм го видял, защото подготвях отбора за мача. Никой не ми казва нищо, но имам очи, имам уши и знам, че се случват много неща. Атлетико и Барселона имат напълно различен стил. Те станаха шампиони миналата години, защото го заслужават. Имат много директен стил. Много е трудно да създадеш положения пред вратата им. Дават ти топката, но са голям отбор. Трябва да се опитаме да сме добри в последния пас и да създадем положения. Не мисля, че срещу тях ще имаме повече положения, отколкото срещу Бенфика. Важното е да вкараме", завърши Куман.