Четвъртодивизионният тим Сант Андреу се опълчи на един от грандовете в испанския футбол Атлетико Мадрид, но все пак загуби с 0:1 в първи 1/16-ина финален мач от турнира за Купата на краля

Мачът се игра на 6500-ото стадионче на Сант Андреу в град Барселона, като в един момент една изритана топка прехвърли трибуните и падна на улицата. Там едно момче точно се готвеше да я вземе като трофей, когато човек от охраната му я „открадна“ и върна вътре в стадиона.

Сант Андреу - Атлетико Мадрид

източник: БГНЕС

Атлетико, разбира се игра доста резерви, но въпреки това съставът му изглеждаше достатъчно силен, за да се затрудни срещу скромния съперник от Каталуния.

„Дюшекчиите“ стигнаха до единствения гол в мача в 33-ата минута, когато точен беше Желсон Мартинш, но и това 1:0 ги прави абсолютни фаворити преди реванша на „Уанда Метрополитано“.

Сант Андреу - Атлетико Мадрид

източник: БГНЕС

В друг двубой от 1/16-ина финалната фаза на турнира елитните тимове от околностите и покрайнините на Мадрид Леганес и Райо Валекано направиха интересен първи мач, завършил 2:2.

Гостите от Райо взеха два гола преднина чрез Гарсия в 16-ата и Алегрия в 21-ата минута. „Краставичарите“ обаче изравниха с два гола на Ен-Несри в 31-ата и 72-ата, правейки реванша във Вайекас интересен.