Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон каза, че е фен на „бианконерите” от 7-годишна възраст. Легендарният страж призна, че не се е отказал от футбола, тъй като още е добре и иска да уважава мечтите си, които е имал като дете. Буфон даде интервю пред клубната телевизия, докато отборът е под карантина заради върлуващата пандемия – коронавирус. През годините се твърдеше, че Джиджи е бил фен на Дженоа, но сега той разкри истината.

„Искате истината? Никога не съм го казвал, тъй като не съм смятал, че е нужно. Като бях дете на 7 годинки, бях фен на Ювентус”, призна Буфон пред канала.

Джанлуиджи Буфон

източник: Gulliver/GettyImages

„Обичах Джовани Трапатони, а след като отиде в Интер през 1986-а година бях съкрушен, защото знаех, че губя такъв характер. Все пак започнах да следя Интер тогава. Гледах много отборите на Пескара, Комо, Авелино, Кампобасо, след което станах на 12 и започнах да подкрепям Дженоа. Това говори колко силна фигура за мен е Трапатони. Той ме надъхваше”, акцентира Джиджи.

Буфон се завърна в Юве през миналото лято след сезон в ПСЖ и сега е на 42. „Натурално бе завръщането ми в Юве. Изкарах чудесна година в ПСЖ и трябва да кажа, че се „детоксикирах”. Ясно беше на всички, че имам контакт с Ювентус, с президента, с Фабио Паратичи и старите ми приятели. Играх сезон извън Италия, което бе нужно за мен. Не знам какво ще стане следващата година. Преди две години бях на „косъм” да се откажа, но видяхте после какво се случи. Защо още не съм? Защото се чувствам добре и уважавам мечтите си, които имах като дете. Като бях малък, си мислех, че на тези години ще пазя в отбор от Серия С”, завърши Буфон.