Защитникът на Барселона Самюел Умтити поднови тренировки с тима, става ясно от информация в испанската преса. Французинът се включи в последното занимание на каталунците, а компания му прави Лионел Меси.

Умтити е извън игра в последния месец, след като претърпя операция на коляното на левия крак. Възстановяването му върви сравнително бавно, но в Испания приемат за добър знак, че Умтити вече провежда тренировки с групата на Ернесто Валверде. Очаква се защитникът да е готов за игра някъде в края на ноември. 

Колкото до Меси, прогнозата за неговото отсъствие е далеч по-ясна и ако всичко върви по-план, аржентинецът трябва да се завърне в игра още другата седмица. Техничарят вече провежда занимания с топка.

Петкратният носител на „Златната топка“ счупи костица  на ръката в шампионатния мач със Севиля, заради което пропусна битката срещу Реал Мадрид (5:1), а преди това изгледа от трибуните и успеха над Интер от груповата фаза на Шампионската лига. Меси не бе на линия и при минималния успех над Леонеса с 1:0 за Купата на Краля.

В 11-ия кръг на Ла Лига Барселона гостува на Райо Велекано. Срещата е на 3 ноември от 21.45 часа.

Барса даде жертва след мача за Купата на Краля

Умтити бележи бавен напредък във възстановяването си