Голямата звезда на Барселона и световния футбол Лео Меси отново разбуни духовете в родната си Аржентина. Той пак не е сред избраниците на националния селекционер Лионел Скалони за предстоящия мач през ноември. 

"Гаучосите" ще се изправят срещу Мексико в ппоредната си приятелска среща селд Световното първенство. Скалони извика цели 30 футболисти за този мач, но големият нападател и доскорошен капитан на отбора отново не е сред тях. 

От големите имена, които също не са в списъка му, е и Гонсало Игуаин, който прави силни мачове с екипа на Милан. На върха на атаката Скалони ще избира измежду Лаутаро Мартинес и Мауро Икарди от Интер, Пауло Дибала от Ювентус, Родриго де Паул от Удинезе, Франко Серви и Едуардо Салвио от Бенфика, Анхел Кореа от Атлетико Мадрид, Джовани Симеоне от Фиорентина и Ерик Ламела от Тотнъм. 

Меси не е попадал в състава на Аржентина от злополучното представяне на тима на Световното първенство и отпадането на 1/8-финалите от бъдещия шампион Франция. Той не е обявил официално оттеглянето си от репрезентацията, но и не е потвърдил, че отново ще облече екипа ѝ.