Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че не вижда нищо нередно в жеста на Жерар Пике след изравнителното попадение в дербито на Каталуня срещу Еспаньол – 1:1. Бартомеу сподели, че всичко е било в рамките на допустимото и коментира още, че и други футболисти са празнували по аналогичен начин.

„Изпитах радост след гола на Пике. Беше попадение, което ни донесе точката и то в самия край на двубоя“, започна Бартомеу.

След като изравни Жерар Пике постави показалец пред устните си опитвайки се да покаже на феновете да замълчат. Този жест на бранителя предизвика редица коментари, а босът на каталунците сподели своето виждане за случилото се.

„Много играчи празнуват по този начин головете си. Не е първия път, в който футболист прави така. Нормално е. Виждали сме го и на „Камп Ноу“ и други играчи са го правили. Пике обясни, че му е дошло до гуша от обидите, които са били насочени не само спрямо него, но и към половинката и децата му“.

За колко мача може да изгори Пике?

Припомняме, че се вдигна много шум около постъпката на Пике. Дори стана ясно, че Дисциплинарната комисия на Ла Лига ще заседава по случая, като ще прецени трябва ли да се наложи наказание.