Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е уверен, че Лео Меси ще играе още много години, а след това ще остане в каталунския клуб на някакъв пост.

"Той може да играе и до 45 години, кой знае? Лео ще излиза на терена в следващите три, четири, пет години, но ние не знаем колко дълго ще продължи това. Толкова дълго, колкото той иска. Ние се подготвяме - играчи като Дембеле, Лангле и Артур бяха купени, за да се построи отбор около тях, който да е способен да постига успехи, след като Меси приключи кариерата си", коментира Бартомеу.

"Но на мен ми се струва, че до този момент има още много време. Затова казваме на играчите: "Извличайте максимума от всяка минута, проведена заедно с него". Винаги говоря за Пеле, който цял живот е свързван със Сантос. Меси принадлежи към световния футбол, но винаги е живял в Барселона. Той ще бъде играч на един клуб и никога няма да ни напусне. Един ден ще престане да излиза на терена, но ще остане в Барселона. Лео Меси е гений и го доказва толкова много поредни години", сподели още Хосеп Мария Бартомеу, цитиран от The Guardian. /БГНЕС