Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу се съмнява, че е възможно Манчестър Юнайтед да вземе решение за продажба на Пол Погба през зимата.

На фона на конфликта между Погба и Жозе Моуриньо пресата наново подхвана темата за неизбежното напускане на французина през зимния трансферен прозорец. Според слуховете, още през ноември агентът му Мино Райола ще обсъди неговото бъдеще на "Олд Трафорд".

В интервю за „The Times“ Бартомеу изрази съмнения, че това реално може да се случи.

„Четох по темата в пресата, но журналистите говорят не само за Погба, но и за други играчи. Обикновено клубовете не желаят да продават такива играчи, а искат да им дадат възможност да прогресират и да стават още по-добри. Когато попадам на подобна информация, понякога набирам генералния директор и го питам наистина ли искат да продадат този футболист. По правило ми отговарят отрицателно. Смятам, че Погба ще остане още дълго време в Манчестър Юнайтед", призна Бартомеу. 

„Информациите, че сме предлагали на Манчестър Юнайтед – Йери Мина, Андре Гомеш и пари за Пол Погба, не отговарят на истината. Не съм говорил на тази тема с Ед Уудуърд. Това са само спекулации. Когато един клуб не иска да продаде един играч, това означава, че той не се продава. Моите очаквания са Погба да остане още дълго време в Манчестър Юнайтед, защото големите отбори пазят звездите си“, добави президентът на Барселона.

„Надявам се, че Меси ще завърши своята кариера в Барселона. Той няма желание да напуска и иска да продължи да бъде в центъра на развитието на нашия проект. Имаме намерение най-добрите играчи в света да играят в Барселона. Ние нямаме желание да се разделяме с най-големите си футболисти“, продължи той.

„Заедно с Жирона постигнахме споразумение да играем в Маями. Ако всичко бъде уредно, ще играем в САЩ. Това ще бъде добре за всички отбори в Ла Лига.“

„Хосеп Гуардиола е един гений. Вратата на Барселона винаги е отворена за него. Това е неговият дом. “

„Онзи ден прочетох, чче той би искал в бъдеще да се завърне и да поеме работата на Ла Масия. На мен това ми изглежда перфектно. Завръщането му ще бъде чудесна новина“, допълни шефът на Барселона.

„Първата цел на Барселона, както винаги е да спечели шампионската титла в Ла Лаига. Шампионската лига е една атрактивна цел. През миналия сезон допуснахме по една загуба във всяка една от трите надпревари, в които участвахме и това ни коства отпадане в Шампионска лига. Сезонът обаче бе много успешен“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.