Босът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу даде началото на психологическата война в навечерието на първото Ел Класико за годината. Президентът на каталунците обяви, че е готов да преговаря с колегата си Флорентино Перес за привличането на Иско от състава на Реал Мадрид, ако наистина има вариант той да напусне. 

В последните години, колкото и да са финансово могъщи, двата гранда гледат да не привличат играчи един от друг. Те бяха в много обтегнати отношения в началото на века, когато именно Флорентино Перес отмъкна Луиш Фиго от големия враг. 

Сега за Иско се говори, че е в обтегнати отношения с наставника Сантиаго Солари и е категоричен, че иска да напусне след края на сезона. И ако това наистина е факт, Бартомеу ще се намеси в битката за подписа му. 

"Ако нашият треньор поиска играч от Реал и този играч иска да напусне клуба си, разбира се, че ще направим всичко възможно, за да го привлечем. Но откакто аз съм тук, такава ситуация не се е появявала. Не си мислете, че сме сключили някакъв пакт за ненападение с Реал, няма такова нещо. Просто всеки се опитва да направи тима си възможно най-добър."

"Сега ме питате за Иско. От уважение към Реал Мадрид, ако има ситуация около него, ще говоря първо с президента Флорентино Перес. Това мога да коментирам по темата", сподели президентът на Барселона пред "Кадена КОПЕ".