Ганаецът Кевин-Принс Боатенг направи своя дебют за Барселона. Той игра 63 минути при загубата от Севиля на Рамон Санчес Писхуан" (0:2) в първия мач от 1/4-финалите на турнира за Купата на краля.

Трансферът на нападателя на "Камп Ноу" повдигна много въпроси след себе си. Феновете бяха озадачени най-вече от интереса на клуб като Барселона към 31-годишен играч, след като в момент се търси подмладяване и освежаване на редиците (примери са трансферите на Френки Де Йонг и Артур Мело в последно време).

Опитът и безспорната класа на Кевин изиграха роля, но заслужаваше ли си неговото привличане? Това определено не може да се каже след един мач. Мач, в който Боатенг не се представи на високо ниво.

Той бе първият заменен на "Писхуан" за каталунците - от Луис Суарес, като бе играчът докоснал най-малко пъти топката от своите - 38. Самата му игра пък не създаде никаква заплаха за защитата на Севиля. Направи 8 грешни паса и загуби 13 топки. 

Титулярното място на Боатенг не бе изненадващо, тъй като той се намира в игрови ритъм. Няколко дни преди трансфера той игра 90 минути за Сасуоло срещу Интер (0:0). Самият Валверде реши да експериментира, оформяйки нападателна тройка - Малком, Боатенг и Аленя. Това леко подценяване оказа влияние и Барселона бе беззъба и немощна в атака.

Боатенг обаче има още 4 месеца, в които може да впечатли приятно света, след своето изненадващо акостиране край бреговете на Барселона.

Видимо все още му трябва време, за да върне увереността си. Той бе взет, за да държи именно Суарес концентриран, носейки малко повече конкуренция за "деветката".

Севилски кошмар за Барса, каталунците пред отпадане от Купата на Краля