Най-скъпата покупка в историята на Реал Мадрид Гарет Бейл скоро може да влезе в престижен клуб. А именно в този на играчите, нанизали трицифрен брой попадения с бялата фланелка. 

За него бяха платени 100 млн. евро преди повече от пет години, а сега срещу Жирона за Купата на Краля тази вечер може да отбележи своя гол номер 100 за клуба. Досега той има 99 в 213 мача, което прави средно по 0.46 на мач. 

Въпреки че уелсецът постоянно е критикуван от медии и фенове в Испания, той показа, че когато се изисква от него да вкарва в големите мачове на отбора, го прави. Статистиката от последните сезони за това е повече от показателна. 

Той вкара срещу Барселона във финала за Купата на Краля през 2014 г., а по-късно същата година се разписа и във финала за Шампионската лига с Атлетико Мадрид. През 2016 г. отново срещу същия съперник и на същия етап се разписа при изпълнението на дузпите след редовното време и продълженията, а миналия сезон наниза две попадения в мрежата на Ливърпул отново за трофея в Шампионската лига.