Критиките към най-скъпата покупка на Реал Мадрид Гарет Бейл продължават да се сипят със страшна сила, а сега беше подхванат и от близките до клуба медии. Вестник "Ас" индиректно го обвини, че заради него на "Сантиаго Бернабеу" не е пристигнал новият горещ кандидат за Златната топка Килиан Мбапе. 

Изданието припомня сагата около уелсеца през 2017 г., когато той трябваше да бъде продаден на Манчестър Юнайтед, но се запъна и трансфер не се случи. А всъщност парите от тази сделка са били нужни на "белите" да финансират привличането на младия французин, като дори е имало договорка с Монако за това. 

Но Бейл се нацупил и казал, че няма да ходи никъде, а президентът Флорентино Перес преценил, че не може да си позволи да плати огромната сума, искана от "монегаските", ако не се раздели с един от най-скъпоплатените си играчи. А сега покупката на Мбапе ще излезе сигурно още по-скъпа, ако ПСЖ изобщо се съгласи да го продаде. 

Освен всичко, изданието описва уелсеца като огромен темерут. За шестте си години в Испания той не е научил само отделни думи от езика и не може да комуникира със съотборниците си по друг начин, освен на английски. Той нарочно не отивал на всички вечери, организирани от играчите или ръководството за сплотяване на колектива. 

В съблекалнята вечно бил мрачен и приличал на нацупено дете. Освен това постоянно изисквал да бъде ползван като титуляр от наставниците и когато това не се случвало, се затварял още повече. Точно това негово поведение диктувало сигурната му продажба през лятото, независимо от цената, твърди "Ас".