Посланикът на Betfair Димитър Бербатов коментира някои актуални теми в европейския футбол - като евентуалното назначаване на Зинедин Зидан начело на Челси и мястото на Гарет Бейл в тима на Реал Мадрид.

Победа или чао за Сари?

След поредната разочароваща загуба за Челси - в понеделник в турнира за Купата на Англия, изглежда, че времето на Маурицио Сари на "Стамфорд Бридж" изтича. Просто в момента нещата на "сините" не им се получават.

Трябва да отдадем дължимото и на футболистите на Манчестър Юнайтед, които във въпросната вечер се представиха много добре и бяха изключително ефективни при контраатаките си. Но и играчите на Челси бяха много слаби. В тима има нещо, което му пречи.

Сега вече финалът за Carabao Cup срещу Манчестър Сити е от огромно значение за Челси - при загуба е много вероятно Сари да бъде уволнен. Победа обаче ще бъде потвърждение, че методите на мениджъра, заради които той търпи много критики, в крайна сметка работят.

Сари вече сподели, че вижда футбола по по-различен начин от повечето хора. Той не иска в средата на терена да има играчи с изцяло дефанзивни функции, заради което Н'Голо Канте вече не е полузащитникът му, който е най-близо до отбраната. Сари държи толкова много на своите идеи и принципи, че трябва да му се възхитим за това.

Виждаме защо феновете на Челси стават все по-разочаровани - особено голямо недоволство имаше в събота - но Сари е опитен мениджър и не е глупав. Той може би иска да докаже, че ще успее по неговия си начин дори ако пътят се окаже болезнен.

Не може да се очаква Азар сам да се справи

След като вече загубиха с 0:6 на "Етихад", състезателите на Челси ще трябва да бъдат внимателни за атакуващата мощ на Манчестър Сити на "Уембли". Дали Сари ще заложи на по-дефанзивен стил? От видяното досега - по-скоро не, но тимът ще трябва да бъде по-труден за предугаждане.

Лондончани разполагат с мнозина класни играчи, но понякога просто залагат на схемата "подаваме на Еден Азар и да видим какво той ще стори". Белгиецът е суперзвезда, но отборът трябва да измисли и нещо различно, с което да се опита да предизвика хаос в наказателното поле на Сити, както Шалке 04 го направи в Шампионската лига.

Виждам го като завързан двубой - ако Челси пак отстъпи с 0:6, то Сари ще бъде уволнен още на терена! - и както в повечето такива дербита, всичко ще се реши от това кой ще направи по-малко грешки.

Печелил съм Купата на Лигата три пъти - с Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Този трофей е важен и има значение за играчите. Сигурен съм, че и двата отбора ще излязат с възможно най-силните си състави и ще се получи интересен за гледане мач.

Зидан веднага би се радвал на уважението на играчите

През тази седмица името на Зинедин Зидан усилено се свързва с мениджърския пост в Челси. Не знам доколко верни са тези слухове, но той би бил фантастична придобивка за Премиър лийг.

Съблекалнята на Челси е достатъчно силна сама за себе си, но когато имаш Зидан - един от най-великите футболисти, да не споменавам и трите му успеха в ШЛ като треньор - то имаш гарантиран летящ старт по отношение на уважението от страна на състезателите.

Когато Зидан ти каже да скочиш, ти отговаряш с "колко ш*бано нависоко, тренер?"

Ако мениджърския пост в Челси се оваканти, ще има множество заинтересовани силни наставници, но Зизу определено има качествата и със сигурност ще донесе още класа във Висшата лига.

Недооцененият Бейл ще бъде приет обратно с отворени обятия

Друг от слуховете през седмицата гласи, че Гарет Бейл може да се прибере обратно в Премиър лийг, а това би било страхотно за всички там. 

А когато като футболист не усещаш, че си достатъчно ценен, трябва да смениш клуба. Къде би отишъл той? Първо, разбира се, става въпрос за пари - не съм убеден, че Тотнъм могат да си позволят да извадят над 100 млн. паунда за играч - но Бейл е от световна класа и би паснал на всеки клуб и би било страхотно да го видим отново в Англия