Много малко са хората, които биха казали, че на света има по-добро нападение от Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл, когато тримата са здрави и във форма. За съжаление на всички, които обичат Реал Мадрид, и треньора Зинедин Зидан по всичко личи, че знаменитото трио BBC вече е част от невъзвратимото минало и е време за нова ера на „Сантиаго Бернабеу”. Един бърз поглед към статистиката потвърждава, че марковата атакуваща сила на практика не съществува.

Бейл към Зидан: Боли ме

Гарет Бейл се завърна в игра за Реал при конфузното 2:2 срещу скромния Фуенлабрада в турнира за Купата на Краля. Добрите новини около уелсеца бързо обаче бяха замъглени от откритието, че той няма да бъде на разположение за днешния шампионатен мач срещу Атлетик Билбао на „Сан Мамес”. От клуба потвърдиха, че той получава почивка като предпазна мярка, което е интересен ход преди двубой, в който Реал често пъти е имал проблеми.

Осмиваният Паулиньо дотук не отстъпва на триото BBC

„Иска ми се да видя Кристиано, Бейл и Бензема отново да играят заедно”, коментира Зидан преди мача срещу Фуенлабрада. В случая наставникът не може да прави друго, освен да чака и да се надява.

Колко пъти Бейл, Бензема и Кристиано стартират заедно в последно време? Ето поглед сезон по сезон:

2013/2014 – 24 пъти в 60 мача

2014/2015 – 35 пъти в 59 мача

2015/2016 – 18 пъти в 52 мача

2016/2017 – 16 пъти в 60 мача

2017/2018 – нито веднъж в 23 мача

Да, грешка няма – триото на Реал все още не е излизало на терена в пълен състав през настоящата кампания. Всъщност за последните две и половина кампании BBC имат скромните 34 мача.

Това доказва, че Зизу почти всеки път трябва да търси резервни варианти, като най-често Иско заема мястото на контузения Гарет Бейл, а Марко Асенсио има навика да се появява като смяна в хода на мачовете.

1 мач на Бейл = 1 060 377 евро

Макар че изигра едва 10 мача дотук през сезона, уелсецът има повече асистенции от всеки друг играч на Реал (5 голови паса), а в същото време успя да добави и 3 попадения. Погледнато от този ъгъл, не е чудно защо Зизу постоянно зове за търпение към Бейл в разрез с постоянните критики, които долитат от медии и фенове.

Карим Бензема - невидим като дух

Случаят на Бензема всъщност е далеч по-тревожен. При французина головете направо пресъхнаха – той има само 5 в 15 мача. До средата на октомври той не бе отбелязвал в Ла Лига, а първото му попадение в Шампионската лига падна през ноември.

Роналдо се събуди навреме, за да спаси Реал от резил

Дори Роналдо не е цвете за мирисане. Португалецът, който винаги е бил еталон за голов хищник, може и да бележи с добри темпове в Шампионската лига, но в Ла Лига има скромните 2 попадения.

И тримата в различни етапи от сезона получиха дози освирквания на „Сантиаго Бернабеу”. Лошото е, че тъкмо когато BBC изглежда готов да се върне в ритъм, Бейл отново бива спохождан от травми.