Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира появилите се по-рано слухове, че „гражданите“ възнамеряват да привлекат голямата звезда на Барселона Лионел Меси. Испанският специалист, заяви, че ако има отбор, който иска да има аржентинеца в състава си, няма да се двоуми и ще плати неговата откупна клауза, която се равнява на 300 милиона евро.

Нов опит, нов късмет: Пеп пак ухажва мегазвездата на Барса

„Не знам дали е възможно. Ако някой иска да плати тези 300 милиона евро, ще го стори. Стига да има пари и да има желание, разбира се“, отбеляза Гуардиола.

„Гражданите“ завършиха наравно с Евертън в мача втория кръг на Висшата лига – 1:1. Помолен за коментар на този двубой, футболният спец заяви: „Направихме всичко, за да спечелим. Мачът се разви по сходен начин на миналия сезон. Искахме да започнем добре у дома, създадохме много положения. Преди гола – три или четири ситуации имахме. Евертън имаше едно положение и реализира. Никой не може да каже, че не сме се опитвали“.

Запитан за арбитъра и за изгонването на Кайл Уолкър, Гуардиола бе лаконичен: „Няма да говоря за съдията, всичко бе ясно“.