Вече бившият президент на Барселона Хосе Луис Бартомеу сподели шокиращата вест, че каталунците са приели офертата да станат част от бъдеща "Европейска Супер Лига", като потвърди и за планове за създаването на "Клубно световно първенсто". 

Бартомеу обяви на пресконференция по-рано днес, че се оттегля от поста си на президент на "блаугранас". По време на това свое изявление обаче той открито призна за даденото от клуба съгласие за участие в най-новия мащабен европейски клубен футболен проект. 

"Мога да обявя невероятни новини. Вчера приехме офертата да участваме в бъдеща Европейска Супер Лига. Това би подсигурило бъдещата финансова рентабилност на клуба. Одобрихме и идеята за присъствие на бъдещо Клубно световно първенство", завърши изказването си Бартомеу. 

Форматът на обсъжданата Европейска Супер Лига би представлявало заместител на Шампионската лига, включвайки 19-те най-богати клубове в ход, който ще промени спорта като цяло. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.