Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу пожела късмет на Андрес Иниеста в неговия нов етап извън Европа и каза, че раздялата с легендарния футболист на каталунците е само до скоро, а не чао.

„Сега той ще си вземе почивка, след което ще се върне при нас. Барселона е неговият дом и той го знае. Когато се прибере у дома си, ще бъде при нас до края на живота си“, коментира Бартомеу.

Президентът на каталунците разкри, че в последния мач от Ла Лига на „Камп Ноу“ срещу Реал Сосиедад, Барселона ще отдаде почит на Андрес Иниеста.

„В тази печеливша ера, която започна през 2004 година, Андрес Иниеста е много важен играч. Той е играчът, който ни донесе тези успехи не само като футболист, но и като човек“, добави президентът на Барселона.

„На първо място, ние трябва да уважаваме неговото решение. Желая му късмет в следващото предизвикателство, но искам да кажа, че си взимаме до скоро, а не е сбогуване. Андрес Иниеста има доживотен договор с Барселона и това го свързва завинаги с нашия клуб“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.