Бившият президент на Барселона Джосеп Мария Бартомеу за пореден път направи опит да обясни част от случилото се по време на своето управление. Той бе президент на каталунците в продължение на шест години между 2014-а и 2020-а година, а мандатът му бе прекратен, оставяйки след себе си сериозна финансова криза.

“Не си извадихме правилните изводи след загубата от Ливърпул в Шампионската лига през 2019-а, че трябва да направим необходимата промяна и това бе грешка. Послушах играчите и сгреших. След това отидохме на ръба на финансовите си граници, след което дойде пандемията, която изненада всички ни”, заяви Бартомеу.

След това той се опита да влезе в по-големи детаили относно трансферната политика, предпочитането на Усман Дембеле пред Килиан Мбапе и защо в крайна сметка Лионел Меси напусна това лято и премина в Пари Сен Жермен.

“Да вземем Мбапе бе вариант, но хората от техническия състав предпочетоха Дембеле, защото искаха играч, който да играе по-широко по терена. Напускането на Меси бе проблем, защото това е клуб, който иска да взима най-добрите играчи, а не да ги продава. През лятото на 2020-а се борих много, за да го задържа в отбора, а сега, когато той искаше да остане, в крайна сметка напусна. Нямаше как да позволя Меси да отиде при пряк конкурент за Шампионската лига".

"Неговият случай е различен от този на Неймар, Фиго или Ривалдо. Стана очевидно, че той бе най-добре платеният играч в света, при това с много пред другите. През юли 2020-а постигнахме разбиране с Меси да поднови договора си за още две години, но всичко пропадна. Трябва да попитате Меси защо”, обясни бившият вечер президент на Барселона.