Голямата звезда на Пари Сен Жермен Неймар е бесен на своя добър приятел Филипе Коутиньо заради трансфера му от Ливърпул в Барселона, твърдят медиите в Испания. Най-скъпият футболист в историята е очаквал неговият сънародник да го последва във френската столица и е останал крайно разочарован, когато това не се случи.

Барселона представя Коутиньо днес

Не е тайна, че през януари ПСЖ също отправи оферта до 25-годишния Коутиньо и Ливърпул. В нито един момент обаче бившият ас на Интер не бе изкушен от тази възможност, тъй като голямото му желание още от лятото на 2017 година бе да премине на „Камп Ноу”.

Мърсисайдци се съгласиха да продадат звездата си в сделка, чиято стойност е 160 милиона евро (около 142 милиона паунда). Според информациите в Испания този избор на Коутиньо сериозно е разтърсил отношенията му с Неймар.

Видеото за трансфера на Коутиньо в Барса създадено още през август

Не е тайна, че нападателят искаше Коутиньо да бъде привлечен в Барса, докато самият той играеше за каталунския гранд. След умопомрачителния трансфер за 222 милиона евро Неймар разчиташе, че приоритетите на Коутиньо също ще се променят.  Фактът, че сега дребничкият техничар ще заеме мястото му на „Камп Ноу”, е влошил атмосферата помежду им дотам, че Неймари изобщо не се е свързал с Коутиньо, за да го поздрави за трансфера.

Валверде: Коутиньо ще ни донесе много

Двамата футболисти ще бъдат интегрална част от състава на Бразилия за Мондиал 2018 и не е ясно дали личният им разрив няма да струва скъпо на „селесао”.