Мечтата на всички фенове на Барселона да видят как Лео Меси се отказва от футбола с червено-синята фланелка на гърба, по всичко изглежда ще се осъществи. Аржентинецът планираше да приключи кариерата си в родния Нюелс Олд Бойс, но каталунците имат други планове. 

Наскоро той се обвърза с тях до 30 юни 2021 г., когато вече ще е 34-годишен. Но според президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, той ще подпише и още един дългосрочен контракт след това. И на практика ще остане на "Камп Ноу" до края на кариерата си. 

"Ние сме клуб, който е отдаден на красивия футбол, това е нашата философия. Имаме уникален стил на игра, а Лео Меси е най-вени играч, но и най-великият в историята на футбола. Искаме той да остане при нас за дълго, при това не само като футболист, а и след това."

"Надявам се, че и той мисли по същия начин. Наскоро подписахме за четири години с него, но не мисля, че това ще е последният му контракт с нас с тази продължителност. Искаме да остане в Барселона завинаги", заяви Бартомеу пред "Блумбърг".