Барселона ще се опита да постави своеобразен рекорд по посещаемост в последните си пет домакинства до края на сезона. Става дума за средната посещаемост на мачовете през кампанията. След последния двубой срещу Жирона на „Камп Ноу”, на който присъстваха внушителните 78 000 зрители, средната посещаемост на домакинските мачове на каталунците се увеличи до 83 148 души.

Това е подобрен рекорд от сезон 2010/2011 година, когато на „Камп Ноу” присъстваха средно по 79 192 зрители. Тогава отборът бе воден от Пеп Гуардиола.

Разликата по този показател в сравнение с миналия сезон е наистина внушителна. През миналата кампания на домакинските мачове на Барса присъстваха със редно 30 000 души по-малко.

Най-вероятно „каталунците” ще могат да подобрят и тазгодишния си рекорд в последните пет домакинства. Интересът към двубоите на „Камп Ноу” е изключително голям предвид факта, че през лятото тимът ще напусне своя дом, който ще претърпи сериозна реконструкция. Докато траят ремонтните дейности, Барселона ще играе на Олимпийския стадион „Монджуик”.