Барселона продължава да преговаря с футболистите за намаляване на заплатите им наполовина. За да се справи с финансовите затруднения, каталунският клуб трябва да договори промените във възнагражденията. В противен случай, ще бъде изключително трудно да извърши входящи трансфери това лято. 

Според "Mundo Deportivo" Барселона вече предприема спешни мерки, намалявайки заплатите на почти всички с 50%. Това няма да засегне само тези играчи, които наскоро подписаха нови договори (Ансу Фати, Педри и Роналд Араухо), както и тези, които се присъединиха към клуба през зимния трансферен прозорец (Феран Торес, Пиер-Емерик Обамеянг, Дани Алвеш), заплатите на тези играчи вече отговарят на сегашните реалности на Барса.

Източници в Барселона казват, че някои от играчите вече са обсъдили този въпрос, а останалите ще говорят в следващите дни. В случай, че някой от играчите откаже да намали заплатата си, те или ще търсят нов клуб, или ще се опитат да разработят формула за прекратяване на договора, като се вземе предвид намаление на заплатата с 50%.

Задачата обаче няма да е лесна, тъй като агентите на двамата лидери на Барселона в интервю за Mundo Deportivo припомниха, че клиентите им вече са намалили заплатите си, когато клубът ги е помолил да направят това.

„Те не само се съгласиха да отложат голяма част от договорната си заплата, но миналата година вече направиха съкращения на заплатите, за да отговорят на нуждите на клуба. Тогава заплатите ще намалеят с повече от 50%”, заявиха агентите.