Барселона и Ливърпул се разминават в информацията относно трансфера на Филипе Коутиньо.

Вицепрезидентът на Барселона Жорди Местре разкри, че от Ливърпул са склонили да намалят исканата цена за Филипе Коутиньо.

Бразилският плеймейкър официално подписа 5-годишен договор с каталунците, като по непотвърдени данни от Барса са платили на бившия му клуб сумата от 120 милиона евро плюс 40 милиона бонуси, въпреки че първоначално от „Анфийлд“ са настоявали за 200 милиона.

„Поради клауза в договора и желанието на Ливърпул, не можем да разкрием точната сума на трансфера, но това, което мога да кажа е, че сумата бе значително намалена. Това ни позволи този път да финализираме сделката“, коментира Местре.

В същото време от Ливърпул обявиха, че информацията за намаляването на трансферната сума не отговаря на истината.

Източници от Ливърпул обявиха пред „The Times“, че информацията подадена от Местре е фалшива и не отговаря на истината.

Според други информации Филипе Коутиньо се е отказал от 10 милиона паунда и това е намалило трансферната сума и е помогнало за неговото преминаване в Барселона.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу изрази радостта си от трансфера на Филипе Коутиньо и благодари на Ливърпул за постигнатата договорка.

"Много се радвам, че Коутиньо премина в Барселона. Искахме да го закупим още през лятото, но не се получи. Нашият технически персонал продължи работата по тази сделка. Това не бе лесно, изискваше се търпение. Важното е, че Коутиньо сам искаше да дойде при нас. В Барселона дойде един от най-добрите играчи в света, на което много се радваме”, сподели босът на каталунците.

„Други клубове също се интересуваха от него, но ето, че той е тук и се присъедини към проекта Валверде. През цялото време той е обграден от семейството си. Това показва, че семейството му също искаше да види Филипе в отбора. Искам да благодаря на Ливърпул за това, че най-после се договорихме. Без тяхно желание нищо нямаше да се получи", допълни Бартомеу.

Как са разпределени 40-те млн. бонуси за Ливърпул от Коутиньо