Ръководството на Барселона ще предложи нов договор на защитника Самюел Умтити, пише The Sun. Според британското издание по този начин каталунците ще опитат да спрат набезите от страна на Манчестър Юнайтед.

Моу набелязал бранител на Барса

Настоящият контракт на Умтити е до 30 юни 2021 година. Целта на новия договор е да бъде вдигната стойността на освобождаващата клауза на футболиста, която запознати разкриват, че се равнява на 40 милиона евро към момента.

Преди няколко дни Diariogol.com съобщи, че мениджърът на “червените дяволи” Жозе Моуриньо е хвърлил поглед на Умтити. Манчестърци били склонни да платят освобождаващата клауза и то умножена по три само и само, за да си осигурят подписа на футболиста.

Типичният Жозе: Навива играч на Челси, докато губи от тях

Както е известно Умтити е ключова фигура в състава на Барселона и определено влиза в сметките на старши треньора Ернесто Валверде и занапред. Именно затова каталунците смятат да вземат превантивни мерки и да не допуснат изненади по време на трансферния прозорец. Самият французин пък заяви, че ще започне да мисли евентуално за трансфери и да изслушва оферти чак след световното през 2018-а  в Русия.