Опорният полузащитник на Барселона Серхио Бускетс призна, че възможността един ден да игра във футболното първенство на САЩ го интригува. Испанският национал сподели, че възнамерява да се пробва в Мейджър Лийг Сокър (МЛС), за да придобие нов опит.

Дотук кариерата на 29-годишния продукт на „Ла Масия” преминава само и единствено при „блаугранас”. Вече години наред Бускетс е основна фигура в знаменитата халфова линия на Барса и има дългосрочен договор, който да изпълни.

Меси вижда нови в Барса

Въпреки този факт снажният полузащитник смята, че няма да приключи кариерата си на състезател там, където я стартира. „В Европа и на най-високото ниво желая Барселона да бъде моя последен отбор. В същото време не крия, че имам желание да опитам в други първенства, като МЛС например”, сподели Бускетс.

„Висшата лига на Англия е най-доброто първенство, това лесно може да се види. Можех да отида там, но в крайна сметка реших друго, понеже вече играя в най-силния клуб на планетата”, добави халфът.

Масчерано обмисля оферти от САЩ

Бускетс има 291 мача за Барселона, както също 6 титли на Ла Лига, 5 Купи на Краля, 3 трофея от Шампионската лига и три трофея от Световното клубно първенство. За Испания той може да се похвали със 100 мача, както и титлите от Мондиал 2010 и UEFA EURO 2012.