Барселона продължава да бъде испанският клуб, който отделя най-много пари за заплати на футболисти и треньори. Бюджетът на “каталунците” за този сезон е 671.429 милиона евро, което е с 39.3 милиона евро повече в сравнение с предишния.

Реал Мадрид остава втори с 30.3 млн. евро по-малко от вечния си съперник – 641.049 милиона. „Кралския клуб“ обаче увеличават разходите си най-много от всички отбори със 74.55 милиона.

Трети по бюджет е Атлетико Мадрид с драстично по-малки цифри – 348.50 милиона. Най-малко отделя един от новаците Майорка – 29.97 милиона евро.

Във въпросната сума влизат всички разходи по заплати на играчи, треньори и служители в клуба. В тези суми влизат и всички потенциални клаузи и комисионните на агентите, спомогнали за привличането на съответен футболист.

Всеки клуб сам изготвя своя финансов план и посочва въпросния бюджет, като информацията се праща за одобрение от Испанската футболна лига. Всичко това се прави, за да няма финансова нестабилност заради грешки при разчетите.