Барселона не просто победи Реал Мадрид (3:2) и се изкачи на върха в Ла Лига. Каталунците отговориха на критиките, че вече липсва духа на отборната игра в тима и се разчита единствено на триото в атака Меси, Суарес и Неймар.

В неделя Барселона триумфира в Ел Класико, а един удивителен футболист възвърна блясъка си и направи разликата на “Сантиаго Бернабеу”.

ФеноМЕСИ!

Медиите по цял свят възхваляват гения на Лионел Меси, който се разписа два пъти за победата на “блаугранас”. Второто попадение на “бълхата” падна в 92-ата последна минута на двубоя и стана ясно, че неслучайно аржентинецът е смятан за най-великия футболист за всички времена.

Ненормални!

Освен медиите и феновете, съотборниците на Меси, също не пропуснаха да похвалят звездния нападател и да си публикуват множество снимки с него в социалните мрежи. 

Какво прави победата на Барселона в Ел Класико историческа?

Защитникът на каталунците Жерар Пике честити деня на Свети Жорди на своите почитатели, заедно с победата с 2:3 и незабравимия начин, по-който отпразнува Лео Меси победния си гол.

Капитанът на каталунците Андрес Иниеста също похвали петкратния носител на "Златната топка", както и тима си за отборната игра.

"Една десятка за всички! Огромен отбор!! Напред, Барса!!", написа полузащитника във "Фейсбук".

Рафиня накара всички да му завиждат, пишейки: "Аз играх с него".

Неймар позира точно като Меси след гола му в 92-ата минута, но с тренировъчната фланелка. 

"С най-добрия играч в историята!! Честито, приятельо!", написа Луис Суарес във "Фейсбук".

Самията Лионел Меси, който вкара своя гол номер 500 с каталунската фланелка, пък се обърна към феновете си по познатия скромен и тактичен начин.

"Дойдохме на "Бернабеу", за да победим и да запазим шансовете си в битката за трофея в Ла Лига. Все още пред нас стои дълъг път, но ние си тръгваме щастливи от важната крачка, която направихме."