Наставникът на Барселона Ернесто Валверде направи сериозна чистка сред ненужните играчи тази зима, но е готов и на още раздели. Според испанските медии, той смята да се раздели с още един играч в дните до затварянето на трансферния прозорец. 

От "Камп Ноу" вече си тръгнаха Арда Туран, Рафиня Алкантара и Хавиер Масчерано, а специалистът е сложил на тезгяха и Жерар Деулофеу. Всъщност, на практика крилото е единственият, който не попада в дългосрочните планове на Валверде и е свободен да напусне. 

Редица клубове се надяваха да подпишат с някои от другите резерви на каталунците, като Алеиш Видал, Денис Суарес и т.н., но единствено Деулофеу е на разположение. При това, срещу строго определена цена. 

Кандидатът за подписа му ще трябва да плати не по-малко от 20 млн. евро. Тази цена се стори прекалено висока за Милан и той отпадна от борбата за юношата на Барса. Така в надпреварата остана само Наполи. 

Валверде прочисти състава си от ненужни, но и взе две много важни попълнения тази зима. Това са Филипе Коутиньо и Йери Мина, а с евентуалната продажба на Деулофеу, Барса приключва с транзакциите тази зима.