Ненужният в Барселона Жерар Деулофеу смята да възприеме доста опасен подход в опитите си да осъществи завръщане в Серия А. Макар че е желан от Интер, а в момента е почти договорен за продажба в Наполи, футболистът отлага финалното си решение, защото се надява от бившия му тим Милан да се намесят в битката.

Деулофеу все по-близо до Наполи

Вестник „Кориере дела сера” твърди, че навършващият 24 години през март футболист е в постоянен контакт със старите си съотборници на „Сан Сиро”. Той прекара там финалните 6 месеца от сезон 2016/2017 и се представи изключително силно, пробивайки си път и в националния отбор на Испания.

Финансовите претенции на Деулофеу провалят сделката с Наполи

Престоя му в Милан бе основният мотив зад действията на Барселона през лятото на 2017-а, когато каталунците откупиха своя юноша на преференциална цена от притежаващия го тогава Евертън. При Ернесто Валверде обаче нещата не потръгнаха за бързоногия техничар и няколко месеца по-късно клубът упорито му търси нов отбор.

Интер и Деулофеу - на косъм един от друг и все пак далеч

„Блаугранас” настояват да получат 20 милиона евро за Деулофеу, което на този етап вади Интер от сметките („нерадзурите” могат да си позволят единствено привличане под наем, за да избегнат проблеми с Финансовия феърплей). Наполи може да покрие подобна цена, но очевидно испанецът се съмнява, че и там ще попадне в условията на жестока конкуренция.

На този етап Милан също няма как да извади подобна сума за Деулофеу.