Медицинският щаб на Барселона потвърди, че играещата легенда на клуба Лео Меси се е завърнал с травма след мача си с националния отбор на Аржентина срещу Венецуела в петък. Нападателят остана на терена през всичките 90 минути, но се оплака от проблем след последния съдийски сигнал. 

Оказа се, че той има болка в долната част на таза. Тя е причинена от лек удар в тази област, като добрата новина е, че не се касае за нещо толкова сериозно. Въпреки това, каталунците не дават все още срок за завръщането му в игра. 

По всяка вероятност Меси ще е под въпрос само за предстоящия мач на "блаугранас". Той е градското дерби с Еспаньол на "Камп Ноу". Битката ще се състои на 30 март, като това оставя все пак около седмица на звездата да се възстанови. 

След тази пауза Барса навлиза в много тежък график, като освен междинен кръг в Ла Лига, на тима му предстоят и две четвъртфинални битки в Шампионската лига с Манчестър Юнайтед и този период може да се окаже решаващ за сезона на отбора на Ернесто Валверде и Меси е много важен за него.