Полека-лека колосите на световния футбол стартират предсезонната си подготовка за новия сезон. В сряда това ще стори и шампионът на Испания Барселона на базата си. 

Само че наставникът Ернесто Валверде ще може да разчита на тъврде силно редуцирана група от играчи за първото занимание. На линия ще са само 11 футболисти, повечето от които са завръщащи се след наем и с несигурно бъдеще, както и млади момчета от школата. 

Само осем ще са играчите, които регулярно бяха част от първия отбор миналия сезон. Това са Нелсон Семедо, Денис Суарес, Лука Дин, Серхи Роберто, Андре Гомеш, Яспер Силесен, Пако Алкасер и Алеиш Видал. 

Към тях се присъединяват върналите се след наеми Рафиня, Серхи Сампер, Дъглас и Мунир ел Хадади. Две момчета от школата също ще са на линия - Карлос Аленя и Ориол Бускетс. 

По-голямата част от играчите имат удължена почивка заради участието си на Световното първенство. А в турнира има и в момента четирима играчи на Барса - Самюел Умтити (Франция), Усман Дембеле (Франция), Томас Вермален (Белгия) и Иван Ракитич (Хърватия).