Ливърпул категорично отхвърли последната оферта на Барселона за Фелипе Коутиньо. Сложените на масата 114 милиона паунда бяха безсрамно изхвърлени през прозореца от мърсисайдци, а британското издание Mirror ни разкрива защо. Според информацията в предложението всъщност е фигурирала сумата от 80 милиона паунда, а за останалите пари каталунците са поставили цели пет условия.

Барса вдигна офертата за Коутиньо, Ливърпул пак отказа

Вижте кои са те според Mirror:

1. Да спечели повече от един трофей през сезона

2. Да вдигне титлата от Шампионската лига повече от веднъж

3. Да спечели Златната топка

4. Да спечели повече от един трофей и Златната топка в рамките на един сезон

5. Плащането на базовата сума от 80 милиона паунда да се извърши за срок от пет години

Ливърпул и Барса тайничко решават съдбата на Коутиньо

Ако в действителност информацията на британското издание е вярна, то безапелационният отказ на Ливърпул не би трябвало да ни изненадва изобщо. При получените 222 милиона евро от трансфера на Неймар, то изглежда че президeнтът на клуба Хосеп Мария Бартомеу или е много стиснат, или има доста сметки за уреждане.

Иначе каталунците опитват яростно да си осигурят услугите на Коутиньо, който пропусна първите два мача на Ливърпул за сезона заради травма в гърба.

Мърсисайдци начело с Юрген Клоп не веднъж отсякоха, че бразилецът не се продава, но каталунският гранд е предприел спешни мерки за освежаване на състава особено след рекордния трансфер на Неймар в ПСЖ.