Уважаваният журналист от „Сънди Таймс” Дънкан Касълс разкри, че Ливърпул и Барселона продължават интензивен диалог относно Филипе Коутиньо на тайни срещи. Според него това, което стига до публичното пространство всъщност е доста остаряла информация.

Барса вдигна офертата за Коутиньо, Ливърпул пак отказа

Касълс твърди, че мърсисайдци са поставили конкретна цена пред каталунците и ако последните я удовлетворят, бунтуващият се Коутиньо ще получи разрешение да си тръгне. 25-годишният играч подаде молба за трансфер само часове след официалната позиция на клуба по-рано през месеца, че сделка за него няма да има. Оттогава той не тренира с първия тим, като оповестената причина бе травма в гърба.

Шеф в Барса: Коутиньо и Усман Дембеле са важни за нас

„Коутиньо е оценен на 150 милиона евро (около 137 милиона паунда) от Ливърпул, а Борусия Дортмунд иска почти сходна сума за Усман Дембеле”, заяви Касълс. „Барселона се намира в много трудна позиция след загубата на Неймар, която се случи против волята им, а също и след пораженията от Реал Мадрид в мачовете за Суперкупата на Испания.”

„Зад кулисите докато Ливърпул публично обяви, че е отхвърлило само една оферта на стойност 80 милиона евро (72 милиона паунда) и че Барса не са отправяли друга, всъщност преговорите продължават, като мърсисайдци са поставили своята цена от 150 милиона евро. Именно разминаването между случващото се наистина и това, което клубът съобщава на обществеността, е една от причините Филипе Коутиньо да подаде молба за трансфер.”

Юрген Клоп отрече Коутиньо да е близо до трансфер в Барса

„Накъде ще поемат събитията оттук нататък? Смятам, че ще има компромис. Може би продажбата се случи за над 120 милиона евро (109 милиона паунда), което ще е доста тлъста сума за играч с качествата на Филипе Коутиньо”, допълни Касълс.