Барселона няма да се хвърля стремглаво в летния трансферен пазар тази година. Каталунците имат набелязани само две цели, като едната от тях може да се смята за напълно подсигурена. 

Старши треньорът Ернесто Валверде иска да има в състава си нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман и халфа на Тотнъм Кристиан Ериксен. Сигурният нов е именно французинът, чийто договор ще стане официален на 1 юли. 

Тогава ще се активира клаузата му от 100 млн. евро за предсрочно разтрогване на контракта с "дюшекчиите". Така че пристигането му на "Камп Ноу" е просто формалност. По-сложно стоят нещата с датчанина. 

Валверде го иска силно, защото го смята за идеалния заместник на Андрес Иниеста. Но трансферът ще е комплициран, защото "шпорите" нямат никакво намерение да се разделят със звездите си, на каквато и да било цена. 

Каталунците са готови да платят деветцифрена сума, която би трябвало да смекчи позицията на лондончани. Те смятат да работят по трансфера, колкото време е необходимо през цялото лято. Това не изключва и финализиране на сделката в последния момент преди затварянето на пазара.