Футболистът на Тотнъм Кристиан Ериксен иска да бъде наясно дали наистина съществува интерес от страна на Барселона към него. Той е поискал от неговия агент да разбере за намеренията на каталунския клуб, съобщава „The Telegraph“.

Датчанинът е поискал от своя представител да провери дали има сериозен интерес от Барселона към него, за да знае какво да очаква.

Агентът на Ериксен се очаква да се свърже с представителите на Барселона, за да разбере дали има реален интерес към датския национал, след като стана ясно, че Андрес Иниеста напуска „Камп Ноу“ след края на настоящия сезон.

Агентът на Ериксен – Мартин Шуутс обяви преди няколко месеца, че датският футболист е бил трансферна цел на Барселона през лятото на 2017 година, когато каталунците получиха отказ от Ливърпул за продажбата на Филипе Коутиньо, но в крайна сметка до трансфер на халфа на Тотнъм на „Камп Ноу“ не се стигна.

Кристиан Ериксен има договор с Тотнъм до лятото на 2020 година, но агентът му заяви, че след края на сезона датският футболист може да преосмисли своето бъдеще.

Според информацията, малко е вероятно Барселона да се насочи към привличането на Кристиан Ериксен при положение, че Филипе Коутиньо пристигна на „Камп Ноу“ през януари, а каталунците също така вече си осигуриха услугите на бразилския халф Артур Мело от Гремио.