Проточилата се от лятото насам сага по преминаването на Филипе Коутиньо от Ливърпул в Барселона ще приключи съвсем скоро. Според авторитетния испански журналист Гийем Балаг, който има позиции и в двата клуба, финалните разговори между англичаните и каталунците са започнали в петъчния следобед. 

Барса вдига офертата за Коутиньо

Хора на "блаугранас", мърсисайдци и представители на бразилеца са се събрали в Лондон и разискват офертата. Както вече неколкократно беше съобщено, тя е на стойност 160 млн. евро, като 120 млн. от тях са твърда сума, а останалите във вид на бонуси. 

И за Интер ще капне нещичко от трансфера на Коутиньо

Според въпросния журналист, "червените" ще се опитат да измъкнат и повече пари за звездата си, тъй като не са притиснати от срокове за продажба, докато и Барса, и самият Коутиньо искат сделката да се приключи в най-кратки срокове. 

Коутиньо вече си избрал номер в Барселона

Но дори и да има промяна по параметрите, те най-вероятно ще касаят твърдата сума и бонусите, тъй като каталунците не смятат да плащат повече от въпросните 160 млн. Развитие се очаква съвсем скоро.

Мръсни номерца от Коутиньо форсирали трансфера му

В същото време, други от агентите на Коутиньо са в Барселона, за да изчистят и най-дребните детайли по личните му условия с клуба. Те са били забелязани с представители на "блаугранас" в изискан хотел, което издава, че всичко около 6-месечната сага трябва да приключи съвсем скоро.