Бранителят на Барселона Жерар Пике коментира реакцията си след изравнителното попадение срещу Еспаньол (1:1) в мача от 22-ия кръг на Ла Лига. Той заяви, че да направи знак на феновете на „лос перикитос“ да замълчат е било най-малкото, което е можел да стори на фона на многото обиди по негов адрес.

Пике разбуни духовете с жест на "Корнейя"

„Отпразнуването на гола бе специално, след случилото се през седмицата. Имаше фенове, които не бяха малко, които засегнаха мен и семейството ми. Познавам много привърженици на Еспаньол, които са добри хора, но ако тези отгоре не спрат да пеят, накрая всичко го правят. Ние сме хора и всичко си има граници“, започна Пике.

„Еспаньол е от Корнейя и има китайски собственик, вече казах преди няколко дни“.

„Да покажа на феновете да замълчат бе най-малкото, което можех да сторя. Играчите носим отговорност, но също така сме хора и имаме своите реакции. Всичко си има граници и ако тези, които са отговорни не вземат мерки, не бива да си мълчим. Направих жест на всички да замълчат, може би не биваше, но ако клубът или собствениците не взимат мерки“, добави Пике.

„Имаше коментари в тунела. Всеки е роб на думите си. Знам, че не съм обичан тук, но това не ме притеснява“, добави защитникът.

„Както винаги, изпитах радост, че вкарах“, завърши Пике.