Барселона победи Атлетик Билбао с 3:0 на "Камп Ноу" в късния съботен следобед, но този успех имаше своята цена. Двама от играчите на наставника Луис Енрике напуснаха с травми и все още не е ясно колко време ще отсъстват. 

Това са защитникът Жерард Пике и атакуващият халф Рафиня Алкантара. Те напуснаха с нетолкова тежки, но определено неприятни контузии и в понеделник ще стане ясно дали ще са на линия за мача с Атлетико Мадрид за Купата на Краля във вторник. 

Пике излезе със съмнения за разтежение в бедрото. От клуба обявиха, че най-лошото му се е разминало, но все още не е ясно дали лекарите ще му дадат зелена светлина да се появи срещу "дюшекчиите". 

Рафиня пък отнесе сериозен удар в лицето, след който е със счупен нос. Очаква се медицинските лица да му направят маска, която да му позволи да играе съвсем скоро, но предстои и за него да се разбере дали ще е на линия за Атлетико. 

Каталунците взеха преднина от 2:1 в първия двубой на "Висенте Калдерон", но с оглед на факта, че тимът на Диего Симеоне е един от най-тежките съперници на Барса в последните години, реваншът продължава да е отворен.