Все още има неразбирателство между Барселона и Ал Сад относно компенсацията, която каталунците трябва да платят на саудитския клуб за прекратяването на договора на техния треньор Шави. По-рано днес от Ал Сад обявиха, че двата клуба са стигнали до договорка и Шави ще напусне тима, за да застане начело на Барселона, но това все още не е потвърдено от испанския гранд.

Впоследствие се появиха информации, че от Барселона не са съгласни да платят исканите от Ал Сад 5 милиона евро за прекратяването на контракта на Шави, а това бе потвърдено и от временния треньор на отбора Серхи Бархуан.

„От Ал Сад казаха, че е официално, Барса не са. Нека почакаме“, каза Бархуан на пресконференцията си преди мача със Селта Виго в неделя, който почти сигурно ще бъде последен за него начело на тима.

„Ако Шави дойде, моята идея е да му помагам, ако има някакви въпроси. Винаги ще съм на разположение да помогна на клуба. Аз знам ролята си в клуба и съм много щастлив, че имах възможност да ръководя Барса в тези мачове. В неделя се връщам в „Б“ отбора на Барса и напускам, след като се наслаждавах на всеки момент“, заяви още Серхи.

В същото време стана ясно, че е възможно Шави да си подели исканата сума с Барселона, за да може да поеме родния си клуб. За момента изглежда, че почти сигурно диспутът между двата клуба ще бъде разрешен и Шави ще поеме Барселона, като най-вероятно неговият дебют ще бъде в каталунското дерби с Еспаньол на 20 ноември след паузата за националните отбори.