Легендата на Барселона Шави Ернандес е новият старши треньор на „каталунците“, което стана известно по-рано днес, след като от настоящия клуб на специалиста – Ал Сад, съобщиха, че испанският гранд е платил откупната клауза в договора му. Тя е в размер на 5 милиона евро.

Преговорите се проточиха повече от очакваното, но в крайна сметка се стигна до благоприятното за „каталунците“ развитие.

От Ал Сад обаче се отблагодариха на Шави за всеотдайната му работа с уникално видео. В него се вижда как всички играчи, треньори и ръководни фактори на клуба се събират на специален обяд. Част от играчите изказаха своите благодарности към младия специалист, сред които и бившият испански национал Санти Касорла, който играе в катарския тим.

Прегръдки, много усмивки, но и сълзи съпътстваха напускането на Шави, който се очаква да бъде обявен официално за нов наставник на Барселона в следващите часове.

Договорът на Шави с любимия му клуб ще бъде до 30 юни 2024 година, информират в Испания. 41-годишният бивш полузащитник ще наследи уволнения миналата седмица Роналд Куман.   

Шави напусна Барселона през 2015 година, спечелвайки с каталунците 25 трофея, включително 4 Шампионски лиги и 8 титли на Испания.