Футболистът на Реал Мадрид - Еден Азар даде интервю за списание „Sport/Foot Magazine“, в което направи равносметка на първите си месеци в Реал Мадрид и сподели докъде е стигна с адаптацията в отбора.

Белгиецът не започна кариерата си в мечтания клуб по мечтания начин, но въпреки това игра в половината от мачовете на Реал.

"Изкарах цялата лятна подготовка. Два-три дни преди първия мач във Виго усетих болка в бедрото. Често изпитвам болки преди мачовете и мислех, че ще отмине, но на другия ден продължаваше. Зидан ме попита дали искам да мина на скенер, защото и докторът настоявал, та се съгласих и открихме малка контузия. Треньорът не искаше да рискува в началото на сезона и след като раната се излекува, продължих. Само че бях извън терена три седмици и трябваше да преоткривам ритъма си. В първия мач срещу ПСЖ очаквах да е леко, а се получи зле", призна Азар.

Азар призна, че е можел да се справи и по-добре в началото на сезона. 

"Единственото лошо от него са статистиките. Вкарах веднъж, дадох една асистенция и ме фаулираха за една дузпа. Хората помнят само това. Предложеното от мен в първите два месеца не беше достатъчно и си казах, че мога и по-добре. След това наистина се почувствах по-добре: вземах топката, финтирах, ускорявах и опитвах да спомагам другите да играят по-добре. Не всичко ми се получаваше, но опитвах. В първите два месеца си казвах, че съм нов и затова трябва да играя опростено, поради което давах твърде много пасове, а хората очакваха от мен да дриблирам."

Белгиецът разкри как се е стигнало до това да наследи фланелката с №7 от Кристиано Роналдо.

"В началото беше на Мариано. Не исках да ходя да го питам, не е в стила ми. Знаех, че №10 е на Лука Модрич. В Челси избрах №17, който тук е на Лукас Васкес. Свободен беше №16, но не го исках. Поисках №50, ала в Ла Лига не можеш да играеш с над №25, та тогава от клуба казаха на Мариано: „Трябва да дадеш №7 на Еден!"
 
Халфът призна, че съотборникът му от Челси и в белгийския национален отбор - Тибо Куртоа е изиграл ключова роля за приспособяването му в Мадрид. 

"Разбира се, Тибо Куртоа. Също и кондиционният ни треньор Грег Дюпон. Приспособяването ми тук е лесно, защото има много френскоговорящи – Карим БенземаКарим Бензема, Рафаел Варан, Ферлан Менди, персоналът е франкофонски. За мен това е идеално", призна Азар.