Отборът на Атлетико Мадрид надви Елче с 3:1 в двубой от 14-ия кръг на испанската Ла Лига. С два гола на Луис Суарес и едно попадение на Диего Коща от дузпа "дюшекчиите" взеха своето и продължават да са лидери в класирането. 

Срещата започна ударно, като още в 4-ата минута имаше спорна ситуация. Джон Доналд задържа противников играч и съдията побърза да отсъди дузпа за Атлетико. След преглед на ситуацията с ВАР обаче реферът промени решението си и играта продължи при нулево равенство. 

В края на първата част обаче то бе нарушено, след като Кийрън Трипиър подаде перфектно към Луис Суарес, а уругваецът не сбърка и с прецизен удар откри резултата.

Getty Images
16 снимки

След половин час игра добра атака на "дюшекчиите" завърши с още по-добър удар на Суарес, който отново влетя в мрежата на Елче и удвои аванса на Атлетико. 

Само 4 минути по-късно обаче гостите отвърнаха на удара, след като Лукас Бойе засече центриране от ъглов удар и с глава порази Ян Облак. 

В 78-ата минута Иван Марконе влезе твърде грубо в краката на съперник и принуди реферът да надуе свирката за нова дузпа за Атлетико. Този път прегледът на положението с ВАР потвърди първоначалното отсъждане на съдията и дузпата бе официализирана. С удар от бялата точка се нагърби Диего Коща, който не сбърка и отново удвои аванса на своя тим. 


Така Атлетико грабна трите точки, с които се отдели от преследвачите Реал Сосиедад и Реал Мадрид и вече има 29 точки на лидерската позиция. Елче, от своя страна, си тръгна с празни ръце и остана на 14 позиция с 14-точков актив.