Нападателят Диего Коста, агентът и адвокатите на футболиста са предприели стъпки по завеждането на дело срещу Челси заради възпрепятстването на неговия трансфер в Атлетико Мадрид, съобщава „Press Association Sport“.

Според информацията, адвокатите на Коста вече са завели иска срещу Челси и процедурата е задвижена.

Преди няколко дни адвокатът на Коста - Рикардо Кардосо обяви, че футболистът ще търси правата си в съда.

През миналата седмица от Челси определиха изказването на Кардосо като „нонсенс“.

На последната пресконференция на лондонския клуб преди първия мач от новия сезон срещу Бърнли Антонио Конте обяви, че няма нищо ново около случая с Диего Коста.

28-годишният футболист е свързван със завръщане в Атлетико Мадрид, но наказанието, което испанският клуб има - да не може да картотекира нови футболисти до 1 януари 2018 година пречи на трансфера на нападателя при „дюшекчиите“.

Атлетико Мадрид и Челси имат сериозни финансови разминавания, тъй като английският клуб иска за голаджията около 40 милиона паунда, докато от Атлетико Мадрид не са готови да дадат повече от 30 милиона паунда за него на този етап.

Диего Коста иска Челси да го продаде

Диего Коста твърди, че от Челси блокират неговото напускане и по този начин пречат на продължаването на кариерата му.

Челси се изсмя на Коста и адвоката му

През цялото лято той се подготвя индивидуално в родината си.

Диего Коста има договор с Челси до лятото на 2019 година.

Още през януари Диего Коста се забърка в сериозен скандал с мениджъра Антонио Конте и тогава стана ясно, че бъдещето на нападателя на „Стамфорд Бридж“ изглежда предначертано.