Футболистът на Реал Мадрид Марко Асенсио заяви, че е амбициозен и изключително взискателен към себе си. В специално интервю за Marca халфът подчерта, че се старае да стигне максимума на своите възможности.

„Винаги съм демонстрирал, че съм амбициозен. Когато започнах в Майорка толкова млад, показах желание и подписах с Мадрид. След това играх в Еспаньол и мисля, че го напрвих добре.  Върнах се в Мадрид, започнах да играя и след това седнах на скамейката. Игровите минути се дават, когато си го заслужил с работата си. В последствие изиграх решаваща роля в някои мачове“, сподели Асенсио.

„Аз съм възможно най-взискателният човек към мен самия. Когато работиш в Реал Мадрид, това е необходимо. Тук има повече напрежение и повече изисквания. Това, което си направил в миналото, няма значение“, добави Асенсио.

Марко Асенсио

източник: БГНЕС

„В Мадрид винаги има големи играчи и конкуренцията е много силно изявена. Винаги трябва да си на топ ниво. Нямаш време да се разсейваш. А това е хубаво за тима“.

„Искам да стигна максимума. Никога не съм искал да приличам на някого. Работя здраво всеки ден и се старая да намеря къде са границите ми“, отсече Асенсио.  

22-годишният Асенсио има 12 мача през настоящия сезон, в които е отбелязал един гол.

Добри новини за Реал, Рамос и Навас тренират