Президентът на Реал Сосиедад, Йокин Аперибай, потвърди в интервю за радио „Onda Vasca“, че клубът води преговори с Арсенал за трансфера на полузащитника Микел Мерино. Испанският национал, който бе ключова фигура за спечелването на европейската титла това лято, е заявил, че няма намерение да подновява договора си с баския клуб.

„Мерино беше откровен с нас и каза, че няма да поднови договора си, след което да напусне. Не ни изненада. За съжаление, един от клубовете, които не искахме да се появят, вече се включи в надпреварата – Арсенал“, сподели Аперибай.

Той допълни, че Реал Сосиедад ще продължи преговорите, защитавайки интересите си: „Ще преговаряме с Арсенал и ще приемем офертата, когато я сметнем за подходяща. Знаем, че Мерино иска да премине в друг клуб, и това обяснява защо не игра в последния ни мач.“

Мерино, който е важен играч за Реал Сосиедад, не беше включен в състава за мача срещу Райо Валекано, който тимът загуби с 1:2. Арсенал, въпреки че първоначалната им оферта от 25 милиона евро бе отхвърлена, не се отказва и продължава да преговаря. Баският клуб настоява за по-висока сума, като се очаква преговорите да продължат.