Старши треньорът на Реал Сосиедад - Иманол Алгуасил, направи любопитно изказване относно бъдещето на полузащитника Мартин Субименди. Европейският шампион бе основна трансферна цел на Ливърпул, който бе готов да плати клаузата му, но в крайна сметка испанецът реши да остане в настоящия си отбор.

Преди два дни Иманол заяви, че се гордее с решението на играча, но след вчерашната загуба от Райо Валекано сподели, че не може със сигурност да каже на журналистите дали Субименди няма да реши да напусне в последния момент. Иначе, вчера испанецът не започна като титуляр, тъй като самият той е признал, че не се чувства готов. След това, обаче, халфът се появи като резерва и се разписа в добавеното време на мача.

Защитникът Робин Льо Норман вече напусна Сосиедад, за да премине в Атлетико Мадрид, а Микел Мерино е пред трансфер в Арсенал.

„Няма нищо сложно, това се случва всяка година с всички треньори, клубове и спортни директори. Всяко лято има движение. Мерино и Льо Норман? Няма други такива играчи като тях. Няма как дори да ви кажа дали Субименди няма да си тръгне в последната минута. Това са незаменими футболисти. Заради това, което направиха на терена, Льо Норман си тръгна, Арсенал иска Мерино, а Ливърпул бе готов да плати клаузата на Субименди. Но не можем да търсим извинения с това всеки път“, заяви Алгуасил.

„Мартин не започна днес (б.р. - вчера), защото вчера (б.р. – в събота) ми каза, че не е готов. Той беше поставен под невероятно напрежение. Но му казах, че трябва да положи усилия заради жълтия картон, който Урко получи“, допълни наставникът на баските.