Ситуацията със старши треньора на Реал Мадрид Жулен Лопетеги направи неочакван завой в последните часове и не е изключено той да бъде уволнен в следващите 24 часа, информира „Marca“.

Лопетеги загуби доверието на президента Флорентино Перес, който изглежда е готов да вземе решение за уволнението на треньора след последното поражение с 1:2 от Леванте на „Сантиаго Бернабеу“.

Президентът на Реал Мадрид е насрочил извънредна среща на борда на директорите на клуба, която ще се проведе в понеделник. На нея Перес ще поиска да му бъде дадено правомощие да уволни Лопетеги и да намери негов заместник.

В последните часове са на лице множество контакти между ръководните фактори в клуба и изглежда е заразителна тезата, че отборът има нужда от спешна промяна и дори няма да се чака преминаването на предстоящия мач срещу Виктория Пилзен от груповата фаза на Шампионската лига.

Сантиаго Солари е фаворит да смени Жулен Лопетеги на треньорския пост, а другото име, което много силно се спряга за поста е Гути, който миналото лято напусна Реал Мадрид и стана помощник треньор на турския гранд Бешикташ. 

Marca: Реал може да смени Лопетеги още преди мача с Виктория

Опцията Гути да поеме Реал набита все по-голяма сила

Конте преговаря с Реал от 2 октомври